nedelja, 11. oktober 2020

Učka

Učka sodi med klasike gorskega kolesarjenja in je obvezna postaja vsakega, ki se je pripravljen odpeljati malo izven slovenskih mej. Idealna je predvsem v pred in posezoni, sploh ko je v notranjosti mokro. Nekaterim sicer zaradi kamnitih detajlov in stopnic v spodnjem delu ni všeč, toda z ustreznim planiranjem se lahko stopnic v celoti izognemo. Dodati je seveda potrebno, da so vsi spusti zelo zahtevni.

Do sedaj sem vozil že spuste;

- Vojak-Poklon-Tušilovica-Lovranska Draga-Medveja

- Vojak-sedlo-Lovranska draga-Medveja

- Vojak-sedlo-Mala Učka-Lovranska draga-Medveja

- Vojak-Mala Učka-Moščenička draga

Kot je videt, se večina spustov steka v vasico Lovranska draga, od koder gre po mojih izkušnjah do obale edini spust brez nadležnih stopnic (ali makadama, kot pri zadnjem). Če pozna kdo še kakšnega (smiselnega), se priporočam:)

Tudi vzpona, razen po cesti, ne poznam. Edino, ker sem glede vzpona naštudiral do sedaj, je bližnjica iz vasi Poljane na cesto proti Poklonu, mimo zaselka Puhari. 

Meni najbolj zanimiva sta drugi in tretji zgoraj, slednjega smo letos tudi odpeljali. Spust vsebuje vse, od zahtevnih tehničnih detajlov pod vrhom in pod Lovransko drago, do čudovitih detajlov pod Malo Učko, ki se kar ne končajo. Vmes imamo še zanimivo prečnico proti Lovranski dragi, ki je ne gre zamuditi. 

gpx sled

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Peca Black hole

Ko je zunaj sneg ali pa slabo vreme, se prileže popestritev, ki je ne bi pričakoval... Slišal in gledal sem posnetke MTB kolesarjenja po pod...