nedelja, 22. marec 2015

Socerb-Glinščica-Gradišče

Prvo pomladansko turo smo izvedli na Primorskem, okolica Glinščice seveda nikoli ne razočara. Naštudiral sem jo deloma po sledeh predhodnikov, določene dele pa kar po občutku in po predhodnem pregledu posnetkov iz zraka. Izpadla je precej posrečeno z zanimivimi in tudi precej tehničnimi spusti, lepimi stezami po kraških gmajnah in na koncu smo naredili dobrih tisoč višincev.

Štartali smo na Socerbu in že prvi spust (S5) v dolino Glinščice je bil zelo zanimiv, steza ki vodi pod plezalnimi stenami je bila za začetnika Romana in Globo kar zahteven zalogaj, vendar sta, korenjaka kot sta, težave rešila s kratkimi sestopi:). Do konca leta bosta gotovo že rasturala 1000 višinske spuste. Nadaljevali smo po stezah in po trasi bivše železnice na Veliko Gradišče in čez kraške gmajne proti Trstu. Lokalci so si naredili res zanimiv spust, ki se konča dobesedno pri prvih blokih, hkrati pa je vozen celo leto - jim kar zavidam. Mimo Doline smo se nazaj na Socerb vrnili kar po cesti, videti pa je, da bi se dalo tudi po bolj MTB-jevski varianti, vendar jih bomo raziskovali naslednjič, ko bo več kondicije in daljši dan. 
steza od Socerba proti Glinščici

spust v Glinščico

pa še skupna na razgledni točki: Roman, jst, Borut, Globa, Taubi 

peš pot po dolini Glinščice je lepo vozna tudi navzgor

fotogenična bivša trasa železnice

na najvišji točki - Veliko Gradišče

pot od Trsta proti Dolini  

2 komentarja:

 1. Hejla!

  Bi te lahko vprašal, katero mapo imaš to na prvi sliki? :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. GPSVizualizer-openCyclemap

   http://www.gpsvisualizer.com/map_input

   Izbriši

Zermatt

Pa se je zgodilo... Po covidnih mukah, vmes se je vrinil še Megavalanche, lanskem slabem planiranju, je vendarle na vrsto prišel tale Zermat...