ponedeljek, 5. oktober 2020

Livigno - Val Viola - Bernina

Tura presežkov, tura predstavlja vse, kar si lahko zamisli gorski kolesar.  Že tako čudovite steze okoli Livigna, se nadaljujejo v sosednje doline..in države:). Večinoma smo do Val Viole vozili po stezah, seveda odlično vzdrževanih, spust v dolino Val Viole je "nadelan" z ozkim bagerčkom, tako da je vozen za večino kolesarjev. Jezera v dolini so ena lepših, kar sem jih videl do sedaj, nadaljevanje proti Posciavu pa ponuja enega lepših, v zgornjem delu tudi malo tehnično zahtevnih spustov.

Za nas, verjetno pa tudi za veliko večino tujcev, ki smo navajeni na domačo železniško infrastrukturo, v Posciavu sledi pravi šok. Vlak, ki nas bo popeljal cca 100 višincev višje po železniški progi, ki je prava razgledna in arhitekturna poslastica, vozi vsake cca pol ure in je nabito poln, večinoma kolesarjev.  Po prevoženi trasi, nam je jasno zakaj. Ob trasi proge so namreč speljane izredno razgledne mtb steze in vlak je uporabno sredstvo za dostop.



že kar od začetka štartamo po stezah, tokrat proti Passo Foscagno


proti naslednjemu prelazu, Passo Val Viola




"težava" na hlačah je posledica bližnjega srečanja z gumo...


pridejo še lepša jezera...





mi smo hitrejši:)



jezera v Val Violi, barva vode je nenormalno modra, take še nisem videl




postaja v Posciavu

pa gremo v planine...



razgledi z vlaka na bližnje štiritisočake


...pa tudi na nižje ležečo progo, ki smo jo že prevozili


vidi se, da je v bližini St. Moritz:)


nadaljujemo nazaj proti Livignu, v ozadju Bernina



urejanje kolesarskih poti na višini 2300 m



pa dober tek...



 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zermatt

Pa se je zgodilo... Po covidnih mukah, vmes se je vrinil še Megavalanche, lanskem slabem planiranju, je vendarle na vrsto prišel tale Zermat...