petek, 14. junij 2013

Nanos

Nanos sem obiskal že dvakrat, kljub temu pogorje ponuja obilo alternativnih možnosti za spuste in enega takih sva si z Borutom izbrala tokrat. Turo na Nanos sem izbral kor umik od razmočenega terena v Osrednji Sloveniji, toda letos nam vreme res ne gre na voljo, saj sva tudi na Primorskem ves čas bežala pred nevihtami. Sva pa doživela novo izkušnjo, vožnjo po stezah, kjer so nama družbo delali pravi hudourniški potoki:)

Vzpela sva se po glavni cesti do lovske koče in dalje po makadamu na vrh. Bolj zanimiv je bil spust po klasiki mimo cerkve Sv. Hieronima nazaj do lovske koče. Prvotno sva nameravala okoli Šentviške ture, vendar sva zaradi močnih neviht nadaljevala spust po stezi proti Podnanosu, kjer sva pazila, da je bilo steze čim več in razen dveh krajših asfaltnih odsekov sva se do Podnanosa pripeljala po singli, na koncu celo po lepo urejeni MTB stezi.

Zahtevnost vzpona: V3
Zahtevnost spusta: S4

Ture v okolici:


Ocena

Dejavnik zabave: 
Pokrajina: 
Kondicija: 
Tehnika: 







z vrha


prvi del spusta je hiter in nezahteven

proti Sv. Hieronimu


malo nižje postane bolj strmo in tudi razgledno




pod lovsko kočo pa kar po "hudourniku"
še malo vode...
nižje v gozdu pot ni zahtevna

za dobro turo tudi avta ni škoda:)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zermatt

Pa se je zgodilo... Po covidnih mukah, vmes se je vrinil še Megavalanche, lanskem slabem planiranju, je vendarle na vrsto prišel tale Zermat...