sreda, 26. november 2014

Nanos

Še ena krasna jesenska tura, tokrat je bila še posebej "slastna", glede na turobno oblačno vreme v celinskem delu Slovenije. Tokrat sva s Klemnom štartala v Vipavi, nadaljevala do Gradišča in dalje po zelo lepi stezi z le dvema kratkima peš skokoma proti sv. Nikolaju in do lovske koče. Od tu sem poskusil po poti po robu, vendar je kratek del poti tudi po suhem verjetno nevozen, sicer pa je lepa alternativa vzponu po cesti.

Razgledi in tereni so seveda že znani in se jih je težko naveličati, na srečo pa novih lepih terenov nikoli ne manjka, tokrat sem se spustil po poteh predhodnikov od Abrama v Podnanos pod Šentviško Turo. Zlasti del pod prelomnico je že kar ekstremen, kljub temu pa mi ga je uspelo (razen prvih nekaj metrov) zvoziti v celoti. Spust, vreden ponovitve, sicer pa mi je poleg tistega iz Otliškega Maja v regiji najbolj všeč.

Sicer pa opažam, da je MTB tudi v teh koncih dobil že skoraj domovinsko pravico, saj je bilo na vseh parkiriščih pod hribom vse polno avtomobilov s kolesarskimi prtljažniki:), tudi iz Avstrije. Končno!!

Pa še link do posnetka spusta, ki so ga opravili predhodniki

GPS sled

asfalta je vsako leto več

pogled proti Postojni na mejo z oblačnostjo

Klemen

do cerkvice sv. Hieronima sva se spustila po poti po robusteza proti Abramu, v nadaljevanju postane še lepša

v spodnjem delu se jesneske barve še niso poslovile


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zermatt

Pa se je zgodilo... Po covidnih mukah, vmes se je vrinil še Megavalanche, lanskem slabem planiranju, je vendarle na vrsto prišel tale Zermat...