sreda, 14. maj 2014

Blegoš

Turo sva z Borutom pričela nad Hotavljami in se za popestritev proti Gorenji Žetini podala po desnih pobočjih, torej po prečnici pod Malenskim vrhom. Pot je bolj odprta in poseljena, saj gremo mimo kar nekaj gorskih kmetij, pa tudi del prečnice se spremeni v zanimivo stezo, ki popestri monotonost asfaltnih in makadamskih vzponov.

Pogled od koče proti vrhu seveda ni obetal vožnje na vrh, nošenje kolesa po klasičnem pristopu v družbi planincev in ob direktnem pogledu s koče pa nama tudi ni dišalo. Vrh sva osvojila s kolesom, vendar opisa ne bom dajal, sicer pa si ne delam skrbi, da ga večina ne bi poznala. Spust sva opravila na jug proti Likarju in dalje mimo vasi Čabrače v dolino, o njej pa je tudi že veliko napisanega. 

Na splošno je tura lepa, vendar po mojem okusu ne dosega nivoja sosednjih Porezna, Možica ali Ratitovca. Tudi del poti čez travnike nad Likarjem je precej moteč, saj je zelo gruščnat in nehote delajo škodo tako kolesarji kot planinci. 

Ocena:
  • dejavnik zabave: 
  • pokrajina:             
  • kondicija:                
  • tehnika:                   

Ture v bližini:





proti Gorenji Žetini

lepa prečnica, ki sem jo našel zgolj slučajno, v bistvu pa je del Loške kolesarske poti



travniki nad kmetijo Likar

od vrha do Likarja vozimo večinoma po lepi singli, podrtega drevja ni veliko



   

3 komentarji:

  1. Živjo, imate mogoče za poti objavljene na vašem blogu na voljo tudi gpx datoteke?

    OdgovoriIzbriši
  2. Živjo, super blog :) Zanima me, če imate mogoče kakšno mapo z vsemi gps sledmi, ki ste jih do sedaj prevozili in bi jo bili pripravljeni recimo preko google drive deliti? Na blogu namreč nekje so, nekje pa ne...lp Klemen

    OdgovoriIzbriši
  3. Gps (brez vzpona na vrh) je objavljen, link je zgoraj

    OdgovoriIzbriši

Zermatt

Pa se je zgodilo... Po covidnih mukah, vmes se je vrinil še Megavalanche, lanskem slabem planiranju, je vendarle na vrsto prišel tale Zermat...