torek, 5. oktober 2021

Monte Stino Lago Idro

Z Monte Stina se proti jezeru Idro spušča steza, ki so jo pri nemški reviji Bike uvrstili med najlepših 40 v Alpah. Imenje se pot 136 ovinkov, verjetno ni potrebno razlagat zakaj:). Ker je iz AC pri Brescii le kratek 40 min skok po lepi cesti do izhodišča, smo se jo na poti do Francije odločili obiskati.

Gor smo šli kar po asfaltu mimo vasi Capovalle in lepši vzpon po stezah iz severne obale jezera prihranili za drugič. Spust je odličen, tekoč, brez resnih tehničnih odsekov, edino kakšen pivot pride prav, saj je meja med tem, da zvozimo vse ali mogoče celo pol manj, zelo tanka. No, edino zgornjih nekaj serpentin je rezerviranih za profije, če sploh... Kljub temu pa mu nekaj manjka, ne glede na dobra priporočila. Deluje mi malo dolgočasno, nedinamično n zelo predvidljivo. V primerjavi z Matajurjem, ki sem ga vozil pred kratkim po nekaj letih, je slednji precej bolj zanimiv in dinamičen (predvsem pa bliže).

Kljub vsemu je vreden obiska, tudi zaradi dodatnega bonusa, ki ga omogočajo južne Alpe - steza do obale in skok v toplo vodo jezera.

podatki o turi




pa srečno:)...
pa srečno...:)






Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zermatt

Pa se je zgodilo... Po covidnih mukah, vmes se je vrinil še Megavalanche, lanskem slabem planiranju, je vendarle na vrsto prišel tale Zermat...