torek, 23. julij 2024

Mangartsko sedlo

Vzpon po cesti ne rabi komentarja, zanimiv in vreden obiska je že sam po sebi. Že pred leti sem vozil del spusta nad tunelom, ki je najzahtevnejši in ga zelo slabo zvozil. Takrat sem nadaljeval po poti ob Mangartskem potoku do planine, ki pa ni nič posebnega, zato sem idejo o kakem zanimivejšem spustu opustil.

Po ogledu posnetkov italijanskih kolegov pa je zadeva postala bolj zanimiva, saj so vozili spust po stezi praktično od sedla do Loga, kar pa je že vredno ponovitve. 

Začetek z vrha, večinoma po tekoči stezi z čudovitimi razgledi je bil zame novost, ki pa hitro mine. Nadaljevanje čez cesto je poznano, tokrat, z vso varnostno opremo je bil nevozen le en del, sicer pa je tehničnih detajlov, kotalečega kamenja in ostalih ovir veliko in posledično ocena S6 (mesta S7). Niže pridemo v gozd na čudovito stezico, ki pripelje v vas Strmec. Leve opcije, ki obide vas, ki so jo vozili predhodniki lani, letos kot kaže ni vozil nihče, saj deluje zapuščena. Niže proti Logu se nadaljuje lepo vozna, bolj enduro trasa.

Končni vtis: ena lepših Slo AM MTB tur.

GPX sled









Ni komentarjev:

Objavite komentar

Mangartsko sedlo

Vzpon po cesti ne rabi komentarja, zanimiv in vreden obiska je že sam po sebi. Že pred leti sem vozil del spusta nad tunelom, ki je najzahte...