petek, 25. september 2020

Smrekovec-Travnik

Turo smo vozili že večkrat, opisoval sem jo tudi že v blogu: Smrekovec-Loka pod Raduho, ker pa je zlasti del med Kočo na Smrekovcu in Travnikom eden lepših v Sloveniji, si zasluži ponovni update.  Od koče na Smrekovcu priporočam obvozno gozdno vlako, ki gre naprej od doma proti vzhodu (Velenju) in se po cca 200 metrih obrne levo ostro nazaj v pobočje hriba. Tako nam bo ostalo le cca 50 dolžincev peš hoje.

Nadaljevanje je seveda čudovito in do sedaj nikoli ni razočaralo. Nekaj detajlov proti Komnu in nato še eden proti Travniku je precej zahtevnih in nekaj cca 10 metrskih odsekov je potrebno tudi peš. Precej zahteven je tudi spust iz Komna, prava poslastica:) Spust iz Travnika mi je bil pred leti bolj zanimiv, sedaj pa mi je postal povprečen, saj sem v zadnjih letih razvajen od lepših in daljših enoslednic v bajk parkih ali v tujini. Vseeno čudovita tura, priporočam.

GPX sled









 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zermatt

Pa se je zgodilo... Po covidnih mukah, vmes se je vrinil še Megavalanche, lanskem slabem planiranju, je vendarle na vrsto prišel tale Zermat...