sobota, 26. september 2020

2x v Lovrenc na Pohorju


Pohorje je zanimivo za turno kolesarjenje, vendar mu po mojem mnenju manjka res lep in dolg spust, ki ga ne prekinjajo odseki razritih gozdarskih vlak ali makadamskih poti (kar velja za spuste iz Črnega vrha in Komisije v Mislinjo in iz Rogle v Vitanje). Manjkajo mu tudi razgledi. 

Po Duškovem priporočilu smo tokrat naredili turo z kar dvema spustoma v Lovrenc. Prvič smo se spustili po grebenu iz Lovrenških jezer, drugič pa iz Klopnega vrha. Nabrali smo čez 2000 višincev, se vmes enkrat zgubili (cca 100 višincev proti Klopnemu vrhu smo nosili po poti) in na koncu vendarle uživali v zanimivih stezah na tem koncu. Navedena spusta gotovo sodita med lepša na Pohorju, z malo poznavanja lokalnega terena pa bi se lahko še izboljšala (v spodnjem delu spusta iz Klopnega vrha je potrebno vzeti severnejšo planinsko pot).

Vzpenjali smo se po makadamskih cestah z blagim naklonom, na koncu po glavni cesti proti Pesku, ki je po tem, ko si že pošteno utrujen (vsaj jaz sem bil) prava mora:(. Na koncu je števec pokazal na cca 55 km in 2100 višincev, sicer pa bi bilo enostavno turo razdeliti na dva dela.

GPS sled


obvezen postanek na poti


malo tehničnih težav pred spustom, večinoma gre za podobne gozdne vlake





Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zermatt

Pa se je zgodilo... Po covidnih mukah, vmes se je vrinil še Megavalanche, lanskem slabem planiranju, je vendarle na vrsto prišel tale Zermat...