petek, 28. oktober 2011

Berebica

Od top tur v Sloveniji je Berebica gotovo najbolj osamljena, mogoče jo celo samo zaradi tega uvrščam na tale seznam. Gre za mulatjero iz prve vojne, ki so jo zgradili, da so iz vrhnje točke opazovali cesto na Vršič, od takrat pa je skoraj zapuščena, saj jo verjetno uporabljajo samo lovci. Razen v zgornjem delu ni pretirano razgledna, na poti je potrebna precejšnja zaloga vode saj izvirov ni, povratek v dolino pa je po isti poti. Če izvzamemo našteto, nas na vrhu čaka neokrnjena narava, popoln mir in celo razgled na najvišje vrhove Julijcev. Zadnji del proti lovski koči je že precej poškodovan, na enem mestu je cesta odnešena v celoti, kar pa seveda ne pokvari vtisa o turi.

Zahtevnost vzpona: V4 (precejšnja dolžina)
Zahtevnost spusta: S3

 

Ocena

Dejavnik zabave: 
Pokrajina: 
Kondicija: 
Tehnika: 

GPS sled (ocena ture se malo razlikuje:))


zadni del poti proti lovski koči

Vir fotografij: Picassa (kolesarček88)

1 komentar:

  1. Obiskal jo predvčeraj, 04.06.2018.
    Vodni izvir je pod serpetino št. 19, piše VODA. Mulatjera je ob lepem vremenu pravljična, vključno s pogledi na zeleno okolje in Julijce. In v zelo dobrem stanju, očitno le nekdo zanjo skrbi. Priporočam maksimalno.

    OdgovoriIzbriši

Zermatt

Pa se je zgodilo... Po covidnih mukah, vmes se je vrinil še Megavalanche, lanskem slabem planiranju, je vendarle na vrsto prišel tale Zermat...